14 april 2024

Bek houden of Kuyperen. Rutte I en II.

Volgens analisten haat de elite normale burgers. Minister-president Rutte formuleerde dat midden 2020 met een geïrriteerd, “Bek houden,” aan het gehele Nederlandse volk. Die versie van Rutte, de man die misselijk wordt van mensen die vooral brood en spelen willen, noemen we Rutte-I.

Kuyper activeert Rutte-II

Op 24 februari 2021 presenteerde Rutte-II zich. Hij hield terecht iedereen een ongemakkelijke spiegel voor,

Bij elke wel gelukte aanslag op de vrijheid kan dus de Staat nooit dan medeplichtige zijn, hoofdschuldige blijft de plichtvergeten burger zelf, die, in zonde en zingenot zijn zedelijke spierkracht verslappend, de kracht tot eigen initiatief verloor.

Vanuit die spiegel sprak theoloog, journalist en voormalig minister-president (1901-1905) Abraham Kuyper iedere burger toe. Kuyper legt vanuit zijn graf de vinger op de zere plek, een burger die, “zijn zedelijke spierkracht verslappend, de kracht tot eigen initiatief verloor.” Hij heeft gelijk, want burgers mailen elkaar nu eindeloos video’s, hopend dat de ontvanger een reddende Willem Engel zal zijn die de persoonlijke risico’s van de afzender wegneemt, “Ga jij al klappen vangend Den Haag opschonen? Dan lopen mijn salaris, huis, hypotheek en vakantie geen gevaar.” Die veiligheid is natuurlijk eindig.

Kortom, sla rechtsaf, “Bek houden,” en opgaan in tirannie met uiteindelijk de eugenetische verbrandingsoven, of vandaag nog vanuit eigen verantwoordelijkheid BOA’s, ambtenaren en agenten respectvol op hun plaats zetten. Maar ook bereid zijn tot juridisch doorpakken als dat respect wederzijds uitblijft.

Want een QR-loos, testvrij bestaan zonder mRNA-bolletjes in de bloedbaan is géén misdaad, en zal het ook nooit worden, hoe graag Rutte-I dat met leugens, procedureschendingen en verdraaiingen in het bestuursrecht wil proppen. 

Kuyper’s prijskaartje

Burgerlijke verantwoordelijkheid leer je helaas niet op TV en radio. Het eist inzet voor vergaring van kennis over mensenrechten en grondrechten. Het is werken, het vergt oefening. Logisch, want vrijheid is niet zo gratis als wij afgelopen decennia dachten. Route Kuyper brengt daarom ook risico. Verlies van inkomen, gearresteerd worden of toegang tot een winkel worden geweigerd. Noem dat Kuyper‘s prijskaartje. Want alleen met ‘zedelijke spierkracht’, en ‘eigen initiatief,’ kunnen burgers hun persoonlijke vrijheid garanderen.

Het verraad aan bakkers, slagers en timmermannen

Het volk verdient een kleine nuance omtrent die scheldende geïrriteerde Rutte-1. Hij vergeet dat iedereen een taak heeft in de samenleving. Daarom heet het een samenleving, we doen het samen. Valt het immers de schoenmakers, timmermannen en slagers kwalijk te nemen dat ze geopolitiek negeren? Die mensen hebben een dagtaak aan hun vak en komen ’s avonds moe thuis. Dat ze niet alle World Economic Forum spinsels doorzien is logisch. En wie analyseert 150 politici voor een juiste politieke keus? Sterker nog, Rutte-I vergeet juist zijn verplichting aan die bakkers, slagers en timmermannen. Zijn taak is het rechtvaardig besturen van Nederland. Tenzij hij zichzelf als bacterie of virus ziet die het immuunsysteem van Nederland uitdaagt.

Bronnen:

Steun ons en maak kans op een leuk cadeau of zelfs video-interview door Stephanie.