24 mei 2024

Kinderen werden niet geconfronteerd met demonstratie, voorlees-middag verplaatst

Terwijl in Rotterdam de jaarlijkse marathon plaats vindt is een aantal honderd meter verderop bij theater de Lantarenvenster een demonstratie bezig van “Stichting de Roze Leeuw” tegen de Drag voorlees-middag voor kinderen.

De voorleesmiddag die oorspronkelijk zou plaatsvinden vanaf 14:00 was in het geheim vervroegd omdat men de ouders en de kinderen niet wilde confronteren met de demonstratie die ook een tegen demonstratie had vanuit de LHBTQ+. Er stonden dus 2 groepen tegenover elkaar. 1 vanuit De Roze Leeuw met sympathisanten en aan de overkant in een ander vak mensen die voornamelijk kleurrijk gekleed waren en de regenboogvlag bij zich droegen. Over het algemeen verliep het rustig en ordelijk.

Lennard van Mill, de oprichter van Stichting de Roze Leeuw, legde uit dat zij vinden dat juist door de Woke “agenda” er meer haat richting de homo’s, lesbiennes en biseksuelen ontstaat en men juist niet meer zichzelf kan zijn omdat mensen vinden dat het door hun strot gedouwd wordt en kinderen geseksualiseerd worden.

Vanuit het regenboogvak, waar ook AntiFa bij stond, werden continu leuzen geroepen zoals dat De Roze Leeuw fascistisch zou zijn en ook “Nazi” werd gescandeerd naar de sympathisanten. Dit terwijl men continu beweerde daar te staan vanuit liefde en dit ook over wilde brengen. Vanuit het vak van de mensen die tegen de voorleesmiddag zijn kwam voornamelijk het woord ” pedo’s” richting de regenboog mensen.

Er zijn inderdaad pedofielen en pedoseksuelen die de LHBTQ+ community misbruiken om erkend te worden voor hun seksuele geaardheid, maar betekent dit dan dat de mensen uit het regenboogvak dan ook gelijk pedo’s zijn? Zelfde geldt andersom, zijn de mensen die tegen een drag voorlees-middag zijn dan gelijk nazi en fascistisch? Er lijkt meer onbegrip en miscommunicatie te heersen dan dat men met elkaar op een normale manier in gesprek gaat en verbind.

DragQueen Ma’MaQueen, die de kinderen voorlas, kwam ook naar buiten onder begeleiding van de politie. Begrijpelijk want hij krijgt de laatste tijd veel bedreigingen over zich heen. Hij voegde zich bij de mensen in het regenboogvak. Helaas weigerde hij ons, RT Dutch/iNNtime en BlueShineTV, te woord te staan terwijl hij wel de mainstream media te woord stond. Er was namelijk een vooroordeel dat wij bij de demonstranten hoorde en dit was niet het geval. Wij als media proberen neutraal te blijven en aan hoor en wederhoor te doen. Daarom stonden wij ook tussen de 2 groepen in op een plek die werd aangewezen door de politie. Gelukkig stond iemand uit het regenboogvak ons wel te woord en legde goed hun kant uit. Zij voelen zich niet geaccepteerd en in een hokje geplaatst terwijl zij ook rechten hebben. Ook konden wij foto’s nemen van een aantal mensen die kleurrijk verkleed waren en eerlijk, er stonden een aantal mooie mensen tussen. Een domper was de aanwezigheid van in het zwart geklede en gemaskerde AnitFa mensen die duidelijk op geweld uit waren. Zij bleven de mensen van De Roze Leeuw en de sympathisanten provoceren. Gebaren zoals het afkappen van het hoofd, middelvingers en ” kom maar op” waren niet vreemd.

Rond 15:00 vertrok De Roze Leeuw, vlak erna werd het vak van de sympathisanten ook gevorderd weg te gaan. Vlak ervoor was een groot gedeelte uit regenboogvak ook al vertrokken op aanwijzing van de politie. Een klein gedeelte bleef nog staan waaronder AntiFa.