17 juni 2024

Stichting CPNB wederom in opspraak!

Een aantal maanden geleden kwam Stichting CPNB in opspraak toen bleek dat het boek van Thierry Baudet de meeste stemmen had gekregen voor de NS Publieksprijs. Na aanpassing van de stemprocedure besloot men toch om de NS Publieksprijs te annuleren. Nu is Stichting CPNB wederom in opspraak gekomen en deze keer omtrent de Kinderboekenweek.

Deze keer gaat het erom dat zij ervoor gekozen hebben om Pim Lammers 1 van de dichters voor de Kinderboekenweek te laten zijn. Pim staat bekend om zijn seksuele fantasieën op papier te zetten. Hier is op zich niks mis mee, maar laat hij nu ook seksuele fantasieën over kinderen hebben en deze publiceren op zijn site. Pim heeft na de commotie die op verschillende social media is ontstaan verschillende publicaties van zijn site gehaald. Zijn stuk “De Trainer” is nog wel hier te vinden.


Monique Smit bracht dit onder de aandacht op haar Twitter kanaal. Zij is zeer geschrokken dat de Kinderboekenweek en Stichting CPNB iemand zoals Pim Lammers uitkiest om een gedicht te schrijven. Via een privé bericht liet de Kinderboekenweek weten dat zowel zij als Stichting CPNB achter hun keuze blijven staan en deze bewust is gemaakt.

Wij wachten nog op een reactie van Stichting CPNB op onze email. Wel zijn zij actief bezig om alle reacties omtrent dit onderwerp op hun Instagram berichten te verwijderen.