16 juli 2024

NS publieksprijs wordt dit jaar niet uitgereikt

Een aantal dagen geleden publiceerde wij een artikel hoe de stemprocedure van de NS Publieksprijs lek was. De woordvoerder gaf aan dat alle mensen die gestemd hadden alsnog een mail zouden ontvangen om hun mailadres en stem te bevestigen.

Vandaag bereikte ons echter het nieuws dat dit jaar de prijs niet uitgereikt zou worden. Wij hebben wederom telefonisch contact gezocht met de woordvoerder die ons verwees naar hun statement. Zij geven daar aan dat het stemproces hevig gemanipuleerd is, ondanks dat de bevestigingsmail eruit is gegaan en men alsnog hun stem kon bevestigen.

De Stichting CPNB heeft tot haar spijt moeten besluiten dit jaar geen NS Publieksprijs uit te reiken. Er is geconstateerd dat het stemproces op grote schaal is gemanipuleerd. Daardoor is het onmogelijk geworden een eerlijk verloop van de stemming veilig te stellen. Hetzelfde geldt daarmee voor de uitkomst van die stemming.

Op de vragen of het boek “Het Coronabedrog” van Thierry Baudet op nummer 1 stond, ook nadat mensen hun stem konden bevestigen, en wat het percentage is weigert de woordvoerder te beantwoorden, omdat het stemproces niet is afgerond.

Het valt op dat men er alles aan doet om Thierry Baudet en zijn partij FvD te censureren, ondanks dat hij door een groot deel van bevolking gekozen is en hun vertegenwoordigd. Ook op TV komt hij niet aan het woord, zelfs niet rond de verkiezingstijd en de daarbij behorende debatten. Dit ligt niet in lijn met een democratische rechtstaat, maar meer bij een dictatuur waar alleen overheidspropaganda verspreid mag worden. Alle oppositie en mediakanalen, zoals Ongehoord Nederland TV, die anders spreken probeert men te censureren en verbieden. Tegengeluid wordt niet getolereerd. Het lijkt erop dat dit ook gebeurd is bij de NS Publieksprijs, want waarom begint men niet met een nieuwe stemronde? Een schone lei? Men kon immers stemmen t/m 16 november. Genoeg tijd nog.