17 juni 2024

Dit is geen verwijt, maar realiteit………………

Jij : “Ik vind het echt niet kunnen dat als je niet gevaccineerd bent, dat je dan uitgesloten wordt hoor!

Ik: “Nee dat vind ik dus ook niet kunnen, maar het gebeurt nu wel hé? “

Jij: ” Ik heb het vaccin wel genomen om verschillende redenen of om maar één reden en dat maakt verder niet uit, maar jij moet kunnen beslissen over jouw lichaam toch?”

Ik: “Ja dat vind ik dus ook, maar helaas is er niks vrijwilligs meer aan hé?”

Jij: ” Dat klopt inderdaad en daar ben ik het echt niet mee eens hoor!”

Ik : Mag ik dan vragen waarom je dan wel je QR code gebruikt als je naar eigen zeggen het totaal niet eens bent met het beleid en de uitsluiting van mensen?”

Jij: “Eh……..”

Ik : “Werk je dan eigenlijk niet mee aan het beleid waarvan je zegt het te verafschuwen?”

Jij: “Eh…….”

Ik: “Iedere keer als jij je QR code laat zien, dat zeg je dus eigenlijk dat je dit systeem wel oké vindt toch?”

Jij: “Nee dat is niet waar, ik ben het er helemaal niet mee eens hoor!”

Ik: “Waarom gebruik je de QR code dan wanneer het jou wel uitkomt? Heb je de prik dan alleen maar genomen om weer mee te mogen doen?”

Jij: “Eh…….”

Ik: “Besef je dan eigenlijk wel dat je vrijwillig meewerkt aan het uitsluiten van mij en miljoenen anderen? “

Jij: “Maar zo bedoel ik het helemaal niet hoor! Ik ben het er echt niet mee eens en ik vind het echt niet kunnen! Maar ik heb die code nu eenmaal snap je?”

Ik: “Nee dat snap ik dus niet, zeg niet tegen mij dat je het systeem verafschuwt en er dan toch aan meewerkt. Is dat niet meten met twee maten, hetzelfde wat de overheid dus doet?”

Jij: “Laat maar, je snapt het niet, Ik wil gewoon weer leven!”

Ik: ” Nee ik snap er inderdaad helemaal niks meer van, zeg dan gewoon dat je het er wel mee eens bent, dan ben je tenminste eerlijk. En ja, ik snap dat je weer gewoon wilt leven, maar willen we dat niet allemaal? Jij mag alles weer doen omdat je er voor gekozen hebt om andere mensen uit te sluiten door je QR code te gebruiken, snap je dan niet dat het niks meer met vaccineren te maken heeft?”

Jij: “Nee dat is niet waar, dat wil ik helemaal niet!”

Ik: “Waarom gebruik je dan je QR code?”

Jij: …………………………

Ik: ” Als niemand die code zou gebruiken, dan houd het al snel op snap je? Als je het er echt niet mee eens bent en het verafschuwt dan gebruik je de code niet.”

Jij: ………………….

Ik: “Waarschijnlijk heb je er nooit bij stil gestaan dat het gebruik van jouw code voor andere mensen consequenties heeft en dat snap ik, maar word het nu niet eens tijd om daar over na te gaan denken? Wil je echt in een wereld leven waarin je medische status een maatstaf gaat worden over wat je wel en niet meer mag?”

Jij: ………………….

Ik hoop dat het antwoord nee zal zijn…………