24 mei 2024

Willem Engel vs Facebook – De uitspraak

Op 15 oktober 2021 was de zitting die Willem Engel had aangespannen tegen Facebook voor het grootschalige censuur dat zij doen op zijn account en pagina(s). Deze vond plaats in de rechtbank te Rotterdam.

Tijdens de zitting werd al duidelijk dat de advocaten van Facebook de persoonlijke aanval op Willem Engel deden.
Zij probeerde hem als een “gek”, die andere intimideert met rechtszaken en aangiftes, weg te zetten. Zo voelde de advocaat zich ook persoonlijk “bedreigd” vanwege de aangifte die Willem tegen hem had gedaan m.b.t. een eerdere zaak.
De advocaat, mr. Jens van der Brink, deed precies wat Willem verwachtte en had dit ook benoemd in zijn openingspleidooi en dat hij niet deze kant op wilde gaan en daarvoor zal waken, dat deed hij ook.

Op VirusWaarheid staan alle documenten en pleidooien die gebruikt zijn tijdens de rechtszitting en hier kan men de pleidooi van Willem Engel horen.

Na de zitting gaf Willem nog een interview met BlueShineTV, waar agenten hem probeerde te intimideren in een openbare ruimte buiten de rechtbank. In dit interview zijn ook beelden van de zitting te zien o.a. dat mr. Jens van der Brink begint met moddergooien naar Willem en aanhaalt dat er ook aangifte tegen hem is gedaan en duidelijk is dat hij er emotioneel over is.

29 oktober 2021 was de uitspraak en zoals verwacht is deze in voordeel van Facebook.
Het “Rechts”systeem faalt wederom, de blinddoek van Vrouwe Justitia is afgedaan, en kiest de kant van Big Tech & Pharma.

Op Willem zijn Facebook account staat een statement over de uitspraak: