24 mei 2024

Tuchtklacht ingediend tegen Pels Rijcken (Landsadvocaat)

Op 9 Maart 2022 heeft Willem Engel een tuchtklacht tegen de landsadvocaat Pels Rijcken ingediend.

Pels Rijcken is de landsadvocaat die de Staat der Nederlanden bijstaat in juridische procedures. Hij is geen ambtenaar maar een zelfstandig advocaat die de titel krijgt door middel van een klein koninklijk besluit. Zo ook de rechtszaken die Viruswaarheid aanspannen tegen de Staat met betrekking Corona. Deze landsadvocaat heeft echter een dubieuze achtergrond onder andere met betrekking tot fraude. De mainstream media heeft hier al meerdere malen over bericht en is ook te lezen in de tuchtklacht vanaf pagina 24.

Wat opvalt tijdens de zittingen die VirusWaarheid aanspant, is dat de landsadvocaten nooit inhoudelijk ingaan op wat VirusWaarheid aandraagt bij de rechter. Feitelijke onderbouwingen geven om het tegendeel te bewijzen doen zij ook niet. Wat zij wel doen is smaad en laster toepassen naar Willem Engel om hem zo in diskrediet te brengen. Toch winnen zij bijna elke rechtszaak. Dit betekent dat de landsadvocaten zich niet aan hun gezworen eed houden:

Ik zweer (beloof) getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.

De gehele tuchtklacht met de daarbij behorende documenten zijn te vinden op de site van VirusWaarheid.

Ook interessant om te lezen is dit artikel op Vrij Nederland.