17 juni 2024

Protest #FreeWillem Op Museumplein Na Zijn Onterechte Arrestatie

Al een tijd stond de World Wide Demonstration op het Museumplein in Amsterdam gepland. Helaas werd Willem Engel onverwacht gearresteerd op woensdag 16 maart 2022. Hij had toen net gestemd, samen met zijn vriendin Dorien Duinker.

Deze arrestatie was totaal onverwacht en verliep ook vreemd. Willem en zijn vriendin werden overvallen door 2 agenten met doeken voor hun mond en neus. Zij kwamen op hun afrennen, waardoor Willem en Dorien dachten dat het tegenstanders van hun waren, misschien wel Antifa. Zij bleken van de recherche te zijn. Er werd hem medegedeeld dat hij op verdenking van opruiing gearresteerd werd. Willem werd in de boeien geslagen, ook al verweerde hij zich niet, hij werkte juist mee. Deze arrestatie bleek afkomstig te zijn van de aangifte van Norbert Dikkeboom, een stalker van Willem. Hij wilt het woord “Tribunaal” strafbaar maken en vindt dat Willem desinformatie verspreid. Nu blijkt dat Norbert korte lijntjes heeft met justitie door zijn werk met Peter R. de Vries en daarom met het OM samenwerkt, het OM die Willem al lange tijd wilt pakken. De aangifte van Norbert, met maar een minuscule aantal handtekeningen (22.000) vergeleken met de aangifte van tegen Hugo de Jonge (70.000), komt het OM erg goed uit. Ook blijkt dat, door Willem zijn acties, Norbert financieel in de portemonnee werd geraakt, hij werkt in de medische wereld, zo is te zien op zijn LinkedIn pagina.

Wat ook opvallend is, is dat de arrestatie van Willem juist het op moment is dat hij en vele andere de tienduizenden documenten van de WOB verzoeken, die niet zolang geleden door de overheid zijn vrijgegeven, belichten. In deze documenten staat onder andere dat de overheid mensen online (trollen) heeft om andere mensen te pesten en te demoniseren, om hun zo te censureren en ook in de gaten te houden (Big Brother is watching you). Zij gaan zelfs zover door hun social media accounts te laten verwijderen en hebben daarvoor goed contact en afspraken met verschillende grote social media platforms.

Zelf heb ik Norbert proberen te benaderen via Twitter, gezien het feit dat hij al een keer eerder op mij gereageerd had. Ik stelde hem 2 keer de vraag wat hij van de uitspraken van Marcel van Roosmalen over Gideon van Meijeren (FvD) vindt, gezien hij op zijn Twitter profiel heeft staan dat hij tegen onrecht is en duidelijk ook tegen opruiing. Tot op heden is daar nog geen reactie op gekomen en kan ik daaruit alleen maar concluderen dat Norbert alleen maar tegen onrecht en opruiing is wanneer hem dat uitkomt.

Vrijdag 18 maart 2022 was de zitting of zijn voorarrest verlengd moest worden, helaas is dit met 14 dagen verlengd. Ook blijkt, omdat Willem zich niet wilt laten testen, hij heeft immers geen klachten, in de isolatie moet en dat de bewakers instructies van de directie hebben gekregen om de regels, ook al zijn de maatregelen niet meer van toepassing in Nederland, strikt op hem moeten toepassen.

Het ziet ernaar uit dat Willem een politieke gevangene is geworden van de Staat der Nederlanden en dat vrijheid van meningsuiting alleen maar is weggelegd voor een selectief aantal mensen. Gelukkig zien ook tegenstanders van Willem dit en vinden de arrestatie niet kloppen, ook al hebben zij een hekel aan hem. Helaas zijn er ook mensen die juichen dat hij gearresteerd is, hun moreelkompas is duidelijk niet meer geijkt. Zij zien niet dat er ook een dag zal komen dat ook zij hun mening niet meer mogen uiten. Zullen zij dan net zo hard lachen of misschien toch denken “Hadden wij maar wat beter geluisterd naar de mensen die ons probeerde te waarschuwen!”?

Door de onterechte arrestatie werd de World Wide Demonstration ook een actie genaamd “#FreeWillem”. Deze hashtag ging ook gelijk viraal op social media. Zowel Koen Verhagen, van de actie #VoortschrijdendInzicht“, en Jeroen Pols, van VirusWaarheid, hebben gesproken op het podium voor honderden mensen die kwamen opdagen. Andere politieke gevangenen werden ook benoemd, zoals Max, die met een fakkel voor het kantoorpand van Minister Kaag stond, en Huig Plug, de klokkenluider van Justitie, die zeer onsmakelijke toestanden met kinderen aan het licht probeert te krijgen en justitie en de overheid in de doofpot willen houden.

Het ziet ernaar uit dat het voorlopig in Nederland nog een zware strijd gaat worden, gezien juist diegene die ons als mens zouden moeten beschermen, juist degene zijn die onze mensenrechten schenden en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zij aan de macht blijven. Dit doen zij door onder andere mensen die veel volgers hebben, uit te schakelen en mond dood te maken. Geef echter niet op, want zoals Jeroen Pols in zijn speech zei, aan elke grote maatschappelijke verandering is een protest aan vooraf gegaan, anders zou “Rosa Parks” nog steeds achter in de bus zitten en zouden de helden van toen, nog steeds tot criminelen benoemd worden.