24 mei 2024

Motie van het lid van Houwelingen verworpen

Op 12 oktober 2021 is de motie van het lid van Houwelingen (FvD) met betrekking tot het uitsluiten van een sociaalkredietsysteem verworpen(65-72).

Wat is een sociaalkredietsysteem?

In China is dit al gaande.
Men probeert zo goed gedrag, volgens de overheid, te stimuleren. Een controlesysteem.
Aan alle kanten wordt men in de gaten gehouden door middel van surveillance.
Overal zijn er camera’s.
Vertoon jij goed gewenst gedrag conform de overheid, dan krijg je positieve punten en kan men steeds meer doen, zoals reizen, toegang tot bepaalde gelegenheden (horeca, bioscoop, theater, etc..) en zelfs je geld wordt digitaal beheert. Vertoon jij echter slecht gedrag, dan gaan er punten bij je af en kan men steeds minder als men dit gedrag blijft doen.
Heel simpel gezegd: Goed gedrag wordt beloond en slecht gedrag wordt afgestraft en degene die daar over beslist is de overheid.
Men heeft geen privacy meer, er wordt bepaalt hoe jij MOET leven, wil jij nog een menswaardig bestaan leven.

YOU WILL OWN NOTHING AND YOU WILL BE HAPPY!

Door de verwerping van de motie van Pepijn van Houwelingen (FvD), is duidelijk dat de Nederlandse overheid geen intentie heeft om dit niet door te voeren in Nederland, de QR code en de app zijn pas het begin.
Sinds 1 augustus 2021 staan er zelfs al QR codes op de paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen.
De rente op jouw spaargeld op de banken gaan al jaren naar beneden en staan al bijna op het nul-punt en men is zelfs bezig om het cash-geld uit de maatschappij te verwijderen en alles digitaal te laten gaan, men heeft zo controle over jouw inkomsten en uitgaven, niks is meer privé en men ziet precies waar men zijn geld aan uitgeeft.

Sinds 25 september 2021 is er ook een QR code en app waar men kan aantonen of men is gevaccineerd en/of getest, om zo toegang te krijgen tot de horeca, bioscoop en theaters. Degene die dit niet hebben of niet getest/gevaccineerd zijn, komen deze gelegenheden niet meer binnen, men wordt uitgesloten van de maatschappij, omdat men niet gewenst gedrag vertoond.
Wat veel mensen, die meedoen met deze maatregel, niet door hebben, is dat zij zelf dit in stand houden, door weg te kijken van wat er gaande is en mensen, die hun proberen te waarschuwen, voor gek verklaren, dit wordt hun immers aangepraat door de overheid en media die zij vertrouwen.
Wat men ook niet doorheeft, of (on)bewust van wegkijkt, is dat deze zelfde aanpak vorige eeuw ook plaatsvond met de uitsluiting van de joden, deze is namelijk niet begonnen in 1940, maar daar ging een stappenplan van jaren aan vooraf, men hoeft alleen maar de “rassenwetten van Neurenberg” op te zoeken.

De wetten kwamen voort uit de in die tijd in Europa en de Verenigde Staten algemeen geldende sociaal-darwinistische denkwijze. De wetten waren bedoeld om de situatie aangaande het ontnemen van rechten van Joden, die in de jaren voorafgaand stapsgewijs was ontstaan, in wetgeving vast te leggen.

Op 24 februari 2021 heeft demissionaire minister-president Mark Rutte, in een debat (2:32:00), Abraham Kuyper geciteerd:

Bij elke wel gelukte aanslag op de vrijheid kan dus de Staat nooit dan medeplichtige zijn, hoofdschuldige blijft de plichtvergeten burger zelf, die, in zonde en zingenot zijn zedelijke spierkracht verslappend, de kracht tot eigen initiatief verloor

Hier bevestigd hij dus dat, wat er hedendaags gaande is, aan de mensen zelf ligt, omdat men het zelf toelaat door eraan mee te doen in plaats van op te staan en de vertegenwoordigers tot een halt te roepen.
In niet zoveel woorden zegt hij, dat de mensen de macht hebben.

Hij weet echter ook dat er amper mensen naar een debat kijken, omdat het “saai” is en men liever andere dingen doet in hun vrije tijd. Daarom weten veel mensen niet dat er heel veel gezegd wordt in debatten en bar weinig in persconferenties en in de staatsmedia.

Juist omdat deze mensen te laks zijn om eigen initiatief te tonen en zichzelf laten leiden in plaats van autonoom te zijn, stevenen wij af op een totalitaire controlesysteem alla China……een dictatuur!
Ook wordt men tegen elkaar opgezet middels het eeuwenoude “Verdeel & Heers” spel van de elite, zodat wij, de mensen, tegen elkaar gaan “vechten” en zo min mogelijk tegen hun.

Wanneer gaan de mensen dat wij, de mensen de macht hebben en in de meerderheid zijn en wij allen gelijk zijn?!

Waar ligt de grens van de mensen die nu wegkijken?

Bekijk ook is “Black Mirror”, seizoen 3, aflevering 1 (NoseDive) op Netflix.