17 juni 2024

Interview Willem Engel 2 januari 2022

2 januari 2022 was er een grote demonstratie in Amsterdam tegen de huidige maatregelen. Deze was aangekondigd, maar door burgermeester Femke Halsema verboden.

Duizenden mensen kwamen toch naar het Museumplein op persoonlijke titel om koffie te gaan drinken. De sfeer was rustig en gemoedelijk.

Femke Halsema heeft toen een noodverordening uitgeroepen en de politie riep toen om dat iedereen richting de van Baerlestraat moest gaan lopen, dit deed men ook. Op de kruising van Baerlestraat/Willemsparkweg/Paulus Potterstraat stond de ME de grote menigte op te wachten samen met de opgefokte honden. Zij begonnen zich agressief op te stellen en erop los te meppen. In het Gelid voor Vrijheid ging tussen de menigte en de ME staan, om zo beide te beschermen en de boel te de-escaleren. De menigte brak door de ME linie en kon zo hun weg vervolgen richting Westerpark, waar de Fvd met hun karavaan stond te wachten.

De gehele weg was iedereen rustig en de sfeer bleef gemoedelijk, zo ook in het Westerpark. Aan het einde liep een groot deel van de menigte weer richting het Museumplein.

Na de manifestatie in het Westerpark kon BlueShine TV nog een kort interview doen met Willem Engel, die het nieuwe jaar rustig was ingegaan in Duitsland en daardoor goed was uitgerust. Hij ziet het nieuwe jaar positief in.