17 juni 2024

Antifa – de relschoppers in het Jubelpark (Brussel)

23 Januari 2022 was er een World Wide Demonstration in Brussel. Tienduizenden mensen vanuit heel Europa kwamen deze dag naar Brussel om mee te lopen met deze vreedzame en liefdevolle demonstratie.

Vanaf 11 uur verzamelde de mensen zich bij Gare Du Nord. De politie fouilleerde preventief en van sommige mensen werden spullen en sterke drank afgenomen die niet waren toegestaan. Vanaf een uur of 14:00 begon men met lopen richting Jublepark, waar een podium was met sprekers, waaronder Reiner Fuellmich. Helaas stonden bij het Jubelpark relschoppers de vreedzame demonstranten op te wachten. Deze relschoppers waren van Antifa, hun zwarte vlag met rode logo was duidelijk te zien. Zij hadden geen goede intenties en stonden de ME uit te dagen door onder andere vuurwerk, stenen en traangas naar hun te gooien. Zij waren duidelijk uit op geweld om zo de vreedzame demonstratie te dwarsbomen. Geruchten gaan dat Antifa door Soros betaald worden.

Rond 15:00 kwamen een aantal sprekers op het podium met de mededeling dat de demonstratie helaas voortijdig afgebroken moest worden en zij niet meer mochten spreken, omdat de rellen uit de hand liepen. Er werd uitdrukkelijk benoemd, in zowel Engels, Nederlands en Frans, dat de relschoppers NIET bij de demonstratie hoorde en bewust deze demonstratie dwarsboomde, zodat de mainstreammedia beelden zouden hebben en de organisatie en de vreedzame mensen in een slecht daglicht zouden kunnen zetten. De ME kwam ook steeds dichterbij het podium en het was niet meer veilig voor de mensen om daar te blijven staan. Gelukkig zijn er meerdere beelden op internet te vinden waar men kan zien dat het Anitfa was die voor de grote onrust zorgde en waar de ME zich op richtte, de vreedzame mensen lieten zij met rust en konden veilig vertrekken uit het park toen de situatie grimmiger werd.

In onderstaande live video van Albert Zantbergen is duidelijk te zien dat het om Antifa gaat. De zwarte vlag met hun rode logo is duidelijk te zien (02:02:40):